Министарство просвјете информисано о пријетећим порукама у основним и средњим школама

Министарство просвјете и културе Републике Српске информисано је од основних и средњих школа о пријетећем имејлу, који је примљен у раним јутарњим часовима, о постављеним експлозивним направама у васпитно-образовним установама.

Директори школа су контактирали полицијске станице Министарства унутрашњих послова у својим јединицама локалних самоуправа, а у школама које су прегледане утврђено је да је ријеч о лажним дојавама.

„Министарство  просвјете и културе је одмах информисало Министарство унутрашњих послова о свим сазнањима и поступило у складу са протоколима, а сви директори основних и средњих школа су, у раним јутарњим часовима,  информисани да се одгоди улазак дјеце у школске просторије до пријема одобрења о безбједности у школи, а након прегледа просторија од стране припадника Министарства унутрашњих послова“, наводи се у саопштењу.

„У свим школама у којима је утврђено да је у питању лажна дојава о постављеним експлозивним направама настава се одвија несметано“, рекла је министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.

Share With: