Међународнa бициклистичкa тркa “Београд – Бања Лука 2020” данас пролази кроз Градишку

Уз повољне услове за вожњу, саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле. На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно. Возачима савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због одржавања спортске манифестације – Међународне бициклистичке трке “Београд – Бања Лука 2020” данас ће долазити до повремене обуставе саобраћаја времену од 12:00 до 15:00 часова на дионици Дервента-Србац-Нова Топла-ГрадишкаЧатрња –Лакташи (искључење за Лакташе) -Бањалука.

Старт четврте етапе је из Дервенте у 12 часова, а планирано је да на подручје града Градишка учесници трке стигну око 13.45 часова магистралним путем из правца Нове Тополе.

Улазак у град предвиђен је Улицом Српске војске, а затим даље кретање улицама Доситејева, Кнеза Лазара, до Видовданске улице (испред зграде Градске управе) гдје је планиран пролазни циљ бициклиста око 14 часова.

Бициклисти ће се наставити кретати улицом Козарских бригада и Патријарха Павла кроз Мјесну заједницу Чатрња до укључења на аутопут око 14.05 часова.

АМС Српске подсјећа све возаче да је почела  нова школска година у Републици Српској и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

У току је и наша превентивна кампања„Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“

„Нити 1 брза вожња”

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања .

Share With: