Меморијални турнири у знак сјећања на другове

У знак сјећања на другове Давора Мијатовића и Милоша Швраку, трећу годину за редом организују се меморијални турнири у кошарци и малом фудбалу.

На данас одржаном турниру у кошарци у основној школи „Данило Борковић“ под називом „Давор Мијатовић“, одазвало се укупно осам екипа из Градишке и Лакташа.  Најбоља је била екипа „Гатачки волови“. Турнир је био хуманитарног карактере, а прикупљени новац од котизације биће уплаћен на рачун Александра Вуксана коме је потребна трансплантација бубрега у Бјелорусији.

Један од организатора турнира, ученик четвртог разреда Техничке школе Градишка, Мирел Тајић рекао је да 5. децембра организују турнир у малом фудбалу „Милош Шврака“ и да је на протеклом турниру учествовало  12 екипа.

„Милош је играо фудбал, а Давор је веома волио кошарку. Они су били наше школске колеге и ми ћемо ове турнире организовати и у будуће, да постану традиционални, да сјећање на наше другове буде вјечно“, истакао је Тајић.

Младићи Давор Мијатовић (18) и Милош Шврака (18) погинули су 04. децембра 2019. године у саобраћајној незгоди која се догодила на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица у мјесту Врбашка, враћајући се са кошаркашког тренинга у спортској дворани Основне школе ”Младен Стојановић”.

Г.Влаинић

Share With: