Мање кривичних дјела, више нарушавања јавног реда и мира

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка у мају је евидентирано 31 кривично дјело, што је за осам мање него у истом мјесецу прошле године, а укупно је 28 расвијетљено, рекао је начелник ове управе Бојан Шкорић.

Шкорић је на конференцији за новинаре оцијенио да је стање безбједности задовољавајуће.

С обзиром на то да предстоји сезона годишњих одмора и туристичка сезона, када се очекује већи прилив људи и више скупова, Шкорић је истакао да ће Полицијска управа Градишка предузети низ појачаних мјера с циљем повећања степена безбједности, те позвао грађане да и сами заштите своју имовину и пријаве било каква сумњива лица.

Он је навео и да су током прошлог мјесеца на подручју Градишке и Српца евидентирана 33 мигранта.

Шкорић је рекао и да је у мају евидентирано 51 нарушавање јавног реда и мира, што је за 22 случаја више у односу на исти мјесец лани, а догодиле су се и 53 саобраћајне незгоде, у којима је једно лице погинуло.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Полицијске управе Градишка Бојан Мишетић напоменуо је да је, од 31 кривичног дјела у мају, 29 општег криминалитета, те по једно из области безбједности саобраћаја и злоупотребе дроге, при чему су забиљежена и четири прекршаја у вези са наркотицима.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић рекао је да су у извјештајном периоду евидентирана 64 прекршаја из области јавног реда и мира, што је за 28 више у односу на мај 2021, те да је 78 лица санкционисано подношењем седам захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 69 прекршајних налога.

Трифковић је навео да је у 53 саобраћајне незгоде у мају, осим једног погинулог, тешко повријеђено пет, а лакше 11 лица, док је из саобраћаја искључено 100 возача, од којих 73 због вожње под утицајем алкохола.

Укупно је забиљежено 1.796 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 17,7 одсто више него у истом периоду прошле године, те су поднесена 22 захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 1.646 прекршајних налога.

М.Малешевић

Share With: