Матуранти ОМШ „Бранко Смиљанић“ одржали завршни концерт

Основна музичка школа „Бранко Смиљанић“ испратила је вечерас 22 матуранта генерације 2016/2022. година.

Директор школе Иван Ристић рекао је да је ово била бројна али и веома успјешна генерација истичући да ће музичко средње образовање наставити четири ученика.

„У овој генерацији имамо сјајне ученике који су освојили велики број награда како на републичким тако и на међународним такмичењима, а имамо и ученике који су вишеструки републички побједници“, рекао је Ристић и додао да је за ученика генерације проглашена Ива Ристић док су вуковци, осим ње, Маја Дувњак, Кристина Бркић и Адријана Перић.

Професор виолине Иван Оташевић у својој класи предавао је Иви Ристић и Кристини Бркић за које каже да су од почетка школовања показале изузетну снагу и жељу  да се професионално баве музиком и да граде каријере истичући да су обе носиоци бројних признања. „Било ми је велико задовољство и част што сам имао прилику да радим са овим младим талентованим музичарима, будућим умјетницима. Од њих очекујем велике резултате“, рекао је Оташевић.

Ученик генерације Ива Ристић истакла је да је у току школовања освојила  више од 30  првих и специјалних награда на републичким и међународним такмичењима.  Школовање планира наставити у средњој музичкој школи, а касније на Академији умјетности уз жељу да постане велики виолиниста.

Кристина Бркић је рекла да јој је била част похађати ОМШ „Бранко Смиљанић“. Она је истакла да планира наставити школовање у средњој музичкој школи, а касније на Академији јер је музика оно чиме се жели бавити у животу. Кристина је нагласила да је професор Оташевић код ње пробудио љубав према музици и виолини а касније, захваљујући њему, освојила је бројне награде.

Вуковци музичке школе су и пијанисткиње Адријана Перић и Маја Дувњак из класе Татјане Обрадовић и Драгане Шућур. Адријана је истакла да планира уписати средњу музичу али и медицинску школу јер је медицина најхуманији позив, а  музика лијек за душу. Маја је рекла да ће јој музичко школовање остати у лијепом сјећању и да свако ко жели треба да упише музичку школу јер се ту стварају нова пријатељства и дивна искуства.

Г.Влаинић

Share With: