Максимално попуњена ковид одјељења Болнице Градишка

„Епидемиолошка ситуција на подручју Градишке је неповољна“, рекла је  начелник Одјељења за плућне болести и ковид одјељења у Болници Градишка Бранка Милошевић, гостујући у програму Радио Градишке.

„У Болници Градишка формирана су два стална ковид одјељења и ковид интензивна њега и тренутно смо 100 одсто попуњени. На ковид одјељењима јутрос смо имали 59 пацијената, а у ковид интензивној њези 10 од којих је 9 на респиратору“, рекла је Милошевићева и додала да се нови сој короне, омикрон, шири брже и лакше те да је велики број пацијената који се лијече код куће јер имају блажу клиничку слику.

„Ако погледамо попуњеност болничког сектора види се да имамо велики број пацијенте и са средње тешком и тешком клиничком сликом. Ми пратимо статистику броја пацијената који се лијече у болницама широм Републике Српске и уназад годину дана наша Болница је једна од попуњенијих када су у питању ковид пацијенти. На првом мјесту је УКЦ Бањалука, а друго мјесто Болница Градишка често дијели са болницом у Бијељини или Добоју“, рекла је Милошевићева.

Она је истакла да се на болничком лијечењу налазе углавном старије особе које имају више придружених болести мада има и особа млађе животне доби.

Г.Влаинић

Share With: