Магла смањује видљивост

Магла, мјестимично густа и јутрос смањује видљивост на дионицама  у котлинама и дуж ријечних токова, посебно на сјеверу и истоку Републике Српске.

У подручијима са маглом коловози су мокри и клизави, због чега је неопходна максимално опрезна и спорија вожња. Због ниских температура у јутарњим часовима могућа је и поледица посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу МI-101 Клашнице-Лакташи (стара ознака М-16) у Лакташима, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазним путем кроз Лакташе. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја (осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова). Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто пут. Из правца Градишке: петља Александровац; из правца Бања Луке возила код Хотела “Ћубић” се преусмјеравају на ауто-пут; из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи. (Радови су планирани до 19.04.2021.).

На ГП у БиХ нема дужих  задржавања. 

Share With: