ЛОВАЦ УХАПШЕН ЗБОГ СУМЊЕ ДА ЈЕ НАПАО РИБОЛОВЦА

Припадници Полицијске управе Градишка ухапсили су мушкарца из Градишке чији су иницијали В.Б. због основа сумње да је починио кривична дјела угрожавања сигурности и недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

Хапшење је обављено 16. априла након што је полицији пријављено да је В.Б. упутио пријетње опасне по живот предсједнику локалног спортског риболовног друштва.

Он је приликом хапшења прекршио и одредбе Закона о јавном реду и миру због чега му је уручен прекршајни налог, а приликом претреса објеката које користи пронађени су и одузети предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

„С обзиром да је регистровани ловац, од В.Б. су одузети ловачка пушка и оружни лист, а против истог слиједи и подношење захтјева за покретање прекршајног поступка надлежном суду јер у складу Законом о оружју и муницији није обезбиједио адекватно чување ловачке пушке“, наводи се у саопштењу Полицијске управе Градишка.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука наложио је да се ово лице након испитивања пусти на слободу, али да се против њега у редовној процедури достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Share With: