Лишен слободе због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 11. августа 2022. године, лишили су слободе лице иницијала M.M. из Градишке због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, наводе из ове установе.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Градишка предузимајући мјере и радње на спровођењу оперативне акције “Калибар“ уочили су путнички аутомобил “BMW X1“ које се кретало у правцу истих. Лице М.М. уочавајући да се приближава полицијским службеницама зауставило је возило, те започело радњу кретања уназад, а потом изашло из возила и одбацило ватрено оружје. Горе наведено лице је лишено слободе, а на лицу мјеста извршен је увиђај којом приликом је пронађено ватрено оружје.

На основу наредбе Основног суда у Градишци извршен је претерс куће, помоћних објеката, као и возила које користи наведено лице, којом приликом је пронађена одређена количина војног наоружања, муниција и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

О свему горе наведеном обавјештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се против М.М. поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Share With: