Кроз практичну наставу брже до знања, али и запослења

Како би практични дио наставе обављали на квалитетан начин, ученици Техничке школе Градишка већ годинама имају могућност да своје знање усавршавају код приватних послодаваца. „Тикт мануфактура“ је једно од предузећа у којем многи ученици обављају праксу, те се након школовања успију и запослити.

Двадесетдвогодишњи Мухамед Хајдаревић у овом предузећу ради пет година. Он је у Техничкој школи Градишка завршио средњошколско образовање смјер обрађивач метала резањем. Матурант Стефан Мишић нада се да ће након завршетка школовања добити посао у овој фирми. Он се школује за занимање токар, обрађивач метала резањем.

Техничка школа у Градишци међу првима је у Републици Српској увела дуално образовање. Директор школе Владо Томић каже да у договору са приватним послодавцима ученици одлазе на праксу за коју буду и новчано награђени.

Томић је истакао да је у наредном периоду у оквиру пројекта Регионал џеленџ фонд планирано и проширење објекта школе.

„На овој локацији школа ће бити дограђена са 300 квадрата. Добићемо приземље, те први и други спрат, добићемо такође алат који је неопходан за наше радионице“ рекао је Томић.

Локацијске услове за доградњу обезбједио је Град Градишка, а школа грађевинску дозволу.  Томић очекује да ће радови на доградњи почети за око два мјесеца.

Н.М.

Share With: