Кресојевић: Музика оплемењује и спаја људе

Светосавска награда је велико признање, срећа, велика част и задовољство јер вас школа предлаже за то признање, рекао је професор Жељко Кресојевић, добитник Светосавске награде за најбољег наставника Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ Градишка.

Кресојевић је навео да је у свом дугогодишњем раду са дјецом покушао да им пренесе љубав према музици и да је посебно поносан на ученике који су одабрали музику као свој позив међу којима је и Албина Смајловић, данас уважена оперска пјевачица.

„Музика је мој живот, моја утјеха, љубав и моја 24 часа. Музика оплемењује и спаја људе“, нагласио је Кресојевић и изразио задовољство што велики број дјеце похађа музичку школу.

У Основној музичкој школи „Бранко Смиљанић“ Кресојевић је запослен од 2005. године на дужности професора теорије музике, клавира, камерне музике и хармонике.

У Гимназији Градишка као професор музичке умјетности почео је да ради након дипломирања 1979. године и у јуну 2022. године, на крају школске године, очекује га пензионисање.

Професор Жељко Кресојевић је завршио нижу музичку школу одсјек хармоника, затим Средњу музичку школу у Бањалуци гдје је поред клавира свирао кларинет те се прикључио ЦКУД-у „Веселин Маслеша“ и ту провео 20 година. Завршио је Музичку академију у Сарајеву гдје је учествовао у разним мјешовитим хоровима.

С.С.Ц.

Share With: