Крв дало 26 полицајаца из Градишке и Српца

Акцију добровољног давања крви у Градишци подржало је данас 26 припадника градишке Полицијске управе, поводом обиљежавања славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске /МУП/ – Светог Архангела Михаила.

Начелник Одјељења полиције у овој Полицијској управи Дејан Трифковић рекао је да су међу бројним полицијским службеницима који редовно дају крв четворица у тим акцијама учествовала више од 50 пута.

 

„Много је и младих полицајаца који су постали редовни даваоци крви, што доприноси томе да увијек имамо добар одзив нашим акцијама“, навео је Трифковић.

Међу припадницима Полицијске управе Градишка који су крв дали више од 50 пута су Данијел Бикић из Градишке и Славољуб Жујић из Српца.

Бикић, којем је ово било 59. давање, навео је да први пут крв дао 2000. године, када је помоћ затребала рањеном колеги полицајцу.

Жујић је од 1995. године крв дао 52 пута, а на тај хуман гест се одлучио да би неком помогао, те да је утицао и на своје пријатеље, комшије, родбину и колеге да постану добровољни даваоци.

 

Координатор Црвеног крста Градишка за здравствене активности Драгана Стевић рекла је да је градишки Црвени крст ове године организовао 23 акције добровољног давања крви, а да су у три акције учествовали припадници Полицијске управе.

„Актив добровољних давалаца Полицијске управе Градишка један је од најбројнијих актива, са око 100 активних давалаца и младим полицајцима који за сваку сљедећу акцију анимирају нове даваоце. Само током ове три организоване акције полицајци из Градишке и Српца су дали око 100 доза крви“, навела је Стевићева.

Специјалиста трансфузиологије Татјана Милешевић Бабић истакла је да су акције у којима учествују полицајци веома важне јер значајно попуне залихе крви у градишкој Болници.

„Тренутно стање залиха крви је задовољавајуће, али у посљедње вријеме увијек постоји благи недостатак крви негативних крвних група“, напоменула је Бабићева.

Акција је одржана у Одјелу трансфузије градишке Болнице.

М.Малешевић

Share With: