Ко године броји старости се боји

Тако је пјесмом разговор са нама започео Рагиб Герзић, некадашњи естрадни умјетник из Градишке, који иза себе има неколико снимљених плоча и касета и ЦД- ова.

Пјевао је, каже Рагиб, свуда и свакоме и на тај начин и своју душу увесељавао. Пропутовао је хиљаде километара, забављао стотине хиљада људи по цијелом свијету, а како каже увијек се враћао публици у Градишци. И сада, често запјева међу пријатељима који га зову да с њим подијеле срећу или ублаже тугу.

Рагиб Герзић је сарађивао и заједнички наступао с најпознатијим пјевачима бивше Југославије, а неке од њих је доводио и да забављају градишку публику.

 Међу њима најчешће помиње Недељка Билкића, Сафета Исовића, Бебу Селимовић, Тому Здравковића, Зору Дубљевић, Слободана Лалића, хармоникаше Анту Филиповића, Јовицу Петковића, Исмета Алајбеговића Шербу, Жарка Јосиповића Шкулу, Бранимира Ђокића…

Герзићева најдража народна пјесма је „У Градишци, на обали Саве“ која код њега и његових земљака буди сјету према граду на Сави и сада је запјева понекад јер га глас служи као на почетку каријере.

Д. Јанковић

Share With: