Консултације за израду стратегије развоја трговине

Министарство трговине и туризма Републике Српске данас је у Бањалуци организовало јавне консултације за израду стратегије развоја трговине Републике Српске за период од 2022. до 2028. године.

Јавне консултације отворила је помоћник министра за ресор трговине Душанка Тегелтија, која је присутнима представила основне принципе на којима ће бити базиран овај документ, саопштено је из ресорног Министарства.

Она је истакла да је циљ оваквог приступа креирање квалитетног, објективног и спроводивог стратешког документа, који ће у наредном седмогодишњем периоду дефинисати политике, мјере и активности рада Министарства, али и обезбиједити темеље за ефикаснију сарадњу свих партнера у сектору трговине.

Јавним консултацијама у Бањалуци присуствовали су привредници, представници институција и организација цивилног друштва бањалучке регије.

Из Министарства су подсјетили да су јавне консултације одржане од 22. до 29. августа у Бијељини, Јахорини, Требињу и Бањалуци, а окупиле су више од 150 представника пословне и академске заједнице, институција и цивилног сектора.

Приједлози и закључци који су дефинисани током консултација биће размотрени и интегрисани у коначан текст приједлога овог стратешког документа, а све с циљем континуираног развоја овог сектора као значајног фактора раста бруто домаћег производа Републике Српске.

Министарство трговине и туризма организовало је јавне консултације за израду стратегије развоја трговине Републике Српске за период 2022-2028. година уз техничку подршку пројекта „Јачање капацитета владиних институција за укључивање цивилног друштва у доношење одлука у БиХ“ финансираног од ЕУ.

Share With: