Комуналци у акцији за уреднију Градишку: Организован одвоз грана

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка, организовало је одвоз грана које, послије орезивања стабала, воћки и живица, представљају велики проблем за мјештане, нарочито у урбаним насељима.

Да би спријечили одлагање грана у контејнере, стварање дивљих депонија или спаљивање на непрописан начин, у градишком комуналном предузећу пронашли су ефикасно рјешење за овај проблем у организованом одвозу грана.

Цијена по једном камиону је 80 марака, потврдила је за Српскаинфо Рената Обрадовић Поповић, директор Комуналног предузећа „Градска чистоћа“. Она је нагласила да у периоду прољетног орезивања имају велики број позива за одвоз грана и другог отпада.

– Недопустиво је одлагање грана у контејнере, заједно са смећем, или остављање овог отпада поред контејнера. То ствара велики проблем за нас али и за становништво које због неправилног одлагања грана негодује и захтијева да починиоци буду санкционисани – каже директорица „Градске чистоће“.

Она апелује на становништво да не спаљује гране без надзора и на недозвољеним мјестима, јер то представља опасност од пожара а ствара и друге неприлике.

Share With: