Коловози суви, понегдје могућа поледица

У Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа по сувом или мјестимично влажном коловозу, а због ниске температуре поледица је могућа у вишим планинским предјелима и преко превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. Возачима се савјетује да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Црна Ријека-Угар, Ивањска-Шарговац, у Трну на силаску са надвожњака, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Руданка-Добој један, Руданка-Добој, Градишка-Нова Топола, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бањалука-Стари Мајдан два, Шипово-Ново Село и дионица Језеро-Шипово.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном саобраћајном траком.

На магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано због бројних одрона и опасности од клизишта, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Вангабаритни терет кретаће се на путевима Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука, Луке-Власеница-Хан Пијесак-Соколац-Рогатица-Чемерница и Станић Ријека-Гранични прелаз Брод, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила укупне масе веће од 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље због оштећења коловоза, на надвожњаку број 238 на дионици Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн за теретна возила укупне масе веће од 30 тона и на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У Федерацији БиХ, због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц-Јабланица и у тунелу „Скела“ на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћај се одвија наизмјенично, а у ноћним часовима се обуставља.

Саобраћај се, због радова, одвија спорије на путним правцима Груде-Љубушки и Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: