Коловози мокри због снијега и кише

Сви путни правци су проходни, а коловози су претежно мокри и клизави, док у вишим планинским предјелима има расквашеног снијега на коловозима. На дионицама у усјецима и поред камених косина возачи се упозоравајуи на могуће ситније одроне. Возачима се савјетује да возе опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

На магистралном путу МI 105, дионица Руданка–Добој 1, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута на коридору „Vc“ од моста Руданка (укључујући мост ) до тунела Путниково брдо 2.

Због радова у тунелу “Угар”, на магистралном путу МI-101 дионица Црна Ријека-граница РС (Угар) измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу М-I 105 Руданка-Добој, измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју наведеног магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на аутопуту.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

Продужени су радови на регионалним путевима РI-2102, дионица Србац-Горња Вијака1-Горња Вијака 2-Разбој, РI-3106 дионица Разбој-Тедин Хан и РI-3105, дионица Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, па се возачи моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је превентивна кампања „Буди видљив – не буди фигура“

Кампања ће трајати до 28. фебруара ове године и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске (РС), Министарство унутрашњих послова (МУП) РС, Агенција за безбједност саобраћаја РС и Ауто-мото савез РС (АМС РС) са 48 ауто-мото друштава (АМД).

Спровођење активности „Буди видљив – не буди фигура“ има за циљ повећање безбједности пјешака у саобраћају повећањем њихове видљивости у ноћним условима и условима смањене видљивости.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Share With: