Коловози влажни, опрез због ситнијих одрона

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мјестимично мокри или влажни, а возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на учестале ситније одроне земље или камења.

Из АМС на свим дионицама савјетују опрезну вожњу, прилагођену условима на путу.

Због радова на дионици од кружног тока код Гимназије у Бањалуци до Карановца, саобраћај ће се одвијати успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На новоизграђеној дионици ауто-пута на Коридору „Пет це“ Товира – Костајница, до 15. септембра изводиће се пробне, односно тестне вожње на новоизграђеној траси.

За вријеме трајања пробног периода корисници ове дионице ауто-пута неће плаћати путарину.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, саобраћај ће се изводити уз измијењен режим вожње.

У ФБиХ због радова на изградњи обилазнице Доњи Вакуф, саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничном прелазу Градишка појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, а на осталим граничним прелазима, задржавања су краткотрајна.

До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

Из АМС напомињу да је на граничним прелазима ситуација са чекањима на прелазак границе изузетно промјенљива и возаче моле за стрпљење.

Share With: