„Коловит“ обиљежава три деценије постојања (ВИДЕО)

Поводом тридесет година успјешног рада Културно умјетничко друштво „Коловит“ Градишка организоваће концерт под називом „Скуп генерација“. Том приликом на сцени ће се представити све генерације које су некад играле у извођачком ансамблу и биле дио „Коловита”.

Концерт Културно умјетничког друштва „Коловит“ биће одржан у недјељу 17. априла у 17 часова у Културном центру Градишка. Предсједник „Коловита“ Мирко Борјановић каже да ће поједини некадашњи играчи поново бити на сцени након двадесет и више година.

„Са припремама смо почели прошлог љета, скупили смо се и до данас редово имамо пробе, сад мало чешће. Иако нису играли дуго година играчима је стало да се представе у најбољем свјетлу“ рекао је Борјановић.

На концерту „Скуп генерација“ биће одиграно шест кореографија. Ту ће бити оркестар „Коловита“ којег чине некадашњи и садашњи чланови, као и пјевачке групе и солисти.

„Свака генерација ће играти по једну кореографију, с тим да ће једна наша златна генерација да се представи са двије кореографије. Њих има и највише, ја сам са њима почео радити као водитељ групе“додао је Борјановић.

Циљ конецрта „Скуп генерација“, који ће бити у недјељу 17. априла, је да се види напредак како је све у Културно умјетничком друштву „Коловит“ почело и како то све данас изгледа.

Share With: