Колегиј министра унутрашњих послова у Полицијској управи Градишка

„Стање безбједности на подручју Републике Српске је добро и са аспекта рада полиције предузете су бројне активности да оно тако буде, иако смо у протеклом периоду имали неколико јавних скупова који су представљали безбједносни изазов и за грађане, али и само Министарство“,  закључено је на колегију који је одржао министар унутрашњих послова Синиша Каран у Полицијској управи Градишка.

На колегију којем су присуствовали директор полиције Синиша Кострешевић, начелници оперативних управа Министарства у сједишту и начелник ПУ Градишка Слободан Торбица, закључено је да је стање у области безбједности саобраћаја значајно погоршано у априлу ове године, јер је у саобраћајном незгодама на путевима Републике Српске у овој години до сада смртно страдало 29 лица, што је за 9 више него у истом периоду прошле године.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран наложио је појачане активности полиције у циљу побољшања стања безбједности саобраћаја на путевима, уз захтјев да се у те активности укључе и други надлежни органи и институције- инспекција, комунална полиција, ЈП „Путеви РС“, Ауто-мото савез РС, локална заједница и други.

На колегију је поновљено опредјељење Министарства за борбу против организованог криминала и корупције, те је у том смислу посебан акценат стављен на истраге које воде надлежне управе по тзв. Скај апликацији.

Истовремено, анализиране су активности које се односе на борбу против тероризма и екстремизма, мигрантску кризу, као сарадњу и размјену оперативних информација са полицијама из региона и шире.

Share With: