Код 143 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 591 лабораторијског узорка, а нови вирус корона потврђен је код 143 особе.

Ради се о 81 мушкој и 62 женске особе, од којих су 17 млађе, 86 средње и 40 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 55 особа је из Бањалуке, 15 из Бијељине, девет из Приједора, осам из Добоја, по шест из Вишеграда и Зворника, по четири особе из Калиновика, Котор Вароша и Теслића, по три из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Лопара, по двије из Градишке, Дервенте, Кнежева, Новог Горажда, Осмака, Прњавора и Фоче и по једна особа је из Брода, Лакташа, Мркоњић Града, Новог Града, Петровца, Сокоца, Требиња, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о 11 мушкараца и седам жена, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бања Луке, по двије из Котор Вароши и Источне Илиџе и по једна особа из Фоче, Бијељине, Сокоца, Теслића, Модриче, Невесиња, Лакташа, Кнежева, Мркоњић Града, Шипова и Братунца.

До сада је у Републици Српској потврђенo 37.519 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.828 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 23.624 особе, а тестирано је укупно 164.164 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 698, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 267, а у oпштим болницама 431.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.447 особа, а надзор је завршен код 120.366 особа.

 

Share With: