Ковачевић: Бројни бенефити изградње моста на Сави код Градишке (ВИДЕО)

Mост на Сави код Градишке доноси бројне предности грађанима Градишке, Републике Српске али и шире, рекао је гостујући у програму РТВГ-а савјетник српског члана Предсједништва Радован Ковачевић. Бенефити моста на Сави осјетиће се након изградње приступних саобраћајница на хрватској страни 2024.године, чиме ће Република Српска бити повезана за земљама ЕУ.

Ковачевић је нагласио да ће, након што буде отворен за промет, мост у Градишци значајно смањити вријеме чекања на граници и омогућити бржи и сигурнији пут за грађане и пословање, што ће побољшати развој и отварање нових радних мјеста.

Посебан значај изградње моста осјетиће грађани Градишке која је некада било слијепо цријево а сада је мрежом ауто путева повезана са Бања Луком, Добојем а ускоро и Београдом. Ковачевић је нагласио да је опредјељење Републике Српске стварање бољих услова за све грађане и привреднике. Таква атмосфера влада и у Градишци која је посљедњих година постала мјесто угодније за живот, а резултати улагања у инфраструктуру видљиви су на сваком мјесту.

Обиљежавање завршетка радова на прекограничном мосту у Градишци, једном од најважнијих пројеката на ријеци Сави који повезује БиХ и Хрватску, биће одржано данас.

Изградња моста, дугог 462 метра, почела је у септембру 2019. године, а завршена је крајем маја ове године. Процијењена вриједност градње моста на ријеци Сави износи 19,54 милиона евра, а за овај пројекат одобрен је и грант Европске комисије путем Инвестиционог оквира за западни Балкан у износу од 6,8 милиона евра.

Свечаности у Градишци присуствоваће велики број званица из политичког, културног и јавног живота Републике Српске, БиХ, Хрватске и ЕУ.

С.Видовић

Share With: