Клуб историчара „Посавина“ организује округли сто о улози националних предмета у образовању

Клуба историчара „Посавина“ Шамац позива заинтересоване да учествују на округлом столу на тему Улога и значај националних предмета у образовању, у склопу пројекта “Сви заједно” који ће бити одржан 21. јануара 2023. године у Шамцу.

Манифестација „Сви заједно“ има за циљ да окупи велики број истраживача из области историје, српског језика, географије и теологије, како би се на округлом столу водиле дискусије око круцијалних питања вазаних за образовање младих из националних предмета, наводе из Клуба историчара Посавина.

На округли сто могу да се пријаве сви заинтересовани истраживачи са завршеним државним основним, мастер или докторским студијама (из области националних предмета, а ту спадају историја, географија, вјеронаука и српски језик и књижевност), као и заинтересовани студенти истраживачи државних основних, мастер или докторских студија са простора Републике Српске, Србије, Црне Горе, Македоније и Федерације Босне и Херцеговине.

Рок за доставу назива теме и апстракта је 25. новембар, док је крајњи рок за доставу рада 25. децембар 2022. године.

Рад треба да посједује критички апарат те написан у АПА стилу. Апстракт треба да буде достављен на српском језику те на једном од два страна језика (енглеском или руском).

Радови ће бити рецензирани, и биће објављени у Зборнику прије одржавања округлог стола.  Број пријава је ограничен.

Пријаве слати на мејл: klubistoricaraposavina@gmil.com. Пријава рада треба да садржи:

  • Назив рада
  • Име и презиме аутора и коаутора (уколико има више аутора)
  • Назив установе из које долазе (важи за студенте)
  • Име, презиме, звање и титула ментора (важи за студенте)
  • Имејл адреса одговорног аутора
  • Апстракт (до 300 ријечи – прикачен Ворд документ)
  • Кључне ријечи (3 – 6 ријечи)
  • Наведено доставити и на енглеском или руском језику Због недовољних финансијских средстава котизација за округли сто ће бити симболична 50 КМ.

 За учеснике биће обезбјеђен смјештај, храна и пиће.

Share With: