Кесић: Постизборна дешавања у БиХ у складу са западним трендовима

Шеф представништва Републике Српске у Вашингтону и политички аналитичар Обрад Кесић гостујући у јутарњем програму РТВГ-а рекао је да су дешавања након избора у БиХ у складу са западним трендом када се дужи период чека пребројавање листића.

Кесић је навео да га не изненађује реакција опозиције јер су прерано прогласили побједу, а требало је пребројати још више од 30 одсто листића што математички није било логично.

„Довели су се у ситуацију да морају да настављају са протестом и демонстрацијама јер ако одустану морају да кажу да су направили грешку јер нису требали рано да прогласе побједу што је потпуно неодговорно“, појаснио је Кесић.

Он је рекао да се и рађене анкете које су иначе доста неповјерљиве поклапају у великој мјери са  садашњом резултататима.

„Имали смо цијело вријеме јако негативну кампању у којој су учествовали и представници међунаронде заједнице који су покушали да питање избора буде референдум око корупције. Сваки избори у БиХ се претворе у национални референдум“, навео је између осталог Кесић.

Коментаришући дешавања на глобалном нивоу Кесић је навео да је Европа улази у период значајне економске кризе и да ће имати велики проблем са енергетиком.

С.Суботић Цумбо

 

Share With: