Катарина Чубрило добитник друге награде литерарног конкурса

Ученица другог разреда Гимназије Градишка Катарина Чубрило добитник је друге награде литерарног конкурса који је и ове године организовао Црвени крст Републике Српске. Овогодишња тема у оквиру обиљежавања „Недјеље Црвеног крста“ о којој је Катарина писала била је „30 година стазама хуманости“.

„Значи ми та награда и жељела сам да тиме подстакнем људе да буду више хумани. Ово ми је прва награда коју сам освојила“ рекла је Катарина Чубрило.

Секцију прва помоћ и омладина Црвеног крста Гимназије чији је члан и Катарина Чубрило, води професорица Милена Шмитран. Она каже да је поносна на успјех ученика.Истиче да је ово четврта нaграда коју су освојили на литерарном конкурсу од када је она дио ове секције.

Задовољство постигнутим успјехом ученика ове секције нису крили ни руководство школе али ни представници Градске организације Црвеног крста Градишка.

„Награда је изузетна и то је само доказ да ми сарађујемо са организацијом Црвеног крста“ рекла је директор Гимназије Градишка Снежана Кочић.

„Ово је значајно признање за ученика градишке школе. Ово није први пут да су ученици Гимназије награђени“ каже секретар ГО Црвеног крста Градишка, Борко Девић.

Циљ сарадње градишке Гимназије и Црвеног крста Градишка јесте да се помогне рад ове организације, али и да подстакну ученици да буду хумани, добри људи и да се знају суочити са свим изазовима који их чекају у животу.

Н.Миљковић

Share With: