Каратисткиња Јована Суботић освојила шест медаља на Првенству Републике Српске

Ученик трећег разреда Техничке школе Градишка Јована Суботић најупсјешнији је такмичар карате Првенства Републике Српске. На том такмчењу освојила је 6 медаља.

Такмичари Клуба борилачких вјештина „Нитен освојили су 21 медаљу на карате Првенству Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре до 21 године које је одржано у Вишеграду.Каратисти из Градишке освојили су 7  златних, 3  сребрене и 11 бронзаних што је било довољно за 2. мјесто у генералном пласману клубова. Јована Суботић сматра да су постигли велики успјех.

„На такмичењу су учествовали сви клубови из Републике Српске и ја сам освојила шест медаља, по двије златне, сребрене и бронзане“ доадал је Јована Суботић.

Јована каже да је за постизање успјеха у спорту, а и у школовању потребна само добра организација.

„Мало ми предстваља пороблем што сам удаљена живим у Турјаку,али успијем све стићи. Вољела би да будем тренер каратеа“ додала је Суботићева.

Само ријечи хвале за Јовану, али и њене школске другаре који похађају смјер за ЦНЦ техничаре у Техничкој школи има разрдени старјешина Слободанка Малешевић.

„Част ми је што сам им разредник гдје има доста добрих и талентованих ученика међу којима је и Јована, која је и вуковац.Излазимо јој у сусрет када је у питању припрема за такмичење“  истала је Малшевићева.

Јована Суботић  у Клубу борилачких вјештина „Нитен“ Градишка тренира од 2014. године и има смеђи појас.

Н. Миљковић

Share With: