Илић: Стипендије студентима увећане са 120 на 150 КМ (ФОТО)

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић потписала је данас уговоре о стипендирању са студентима који су остварили право на стипендије из градског буџета за академску 2022/2023. годину, те најавила да ће износ мјесечне стипендије бити увећан у односу на прошлу годину.

Ове године биће стипендирано укупно 110 студената са подручја Градишке, који студирају се на јавним универзитетима у Републици Српској и Србији.

На конкурсу за додјелу стипендије, по основу успјеха право на стипендију из буџета града Градишка остварило је 57 стидената са просјеком оцјена осам и вишим, 34 студента по основу социјалног статуса, 10 студената који су конкурисали у категорији дјеце без једног или оба родитеља, дјеце ратних војних инвалида од прве до четврте категорије и студената са инвалидитетом, те девет студената прве године студија који су носиоци Вукове дипломе из средње школе.

Илићева је навела да ће ове године за стипендирање студената из градског буџета бити издвојено 220.000 КМ, од ког износа је, осим за стипендије, један дио намјењен и за друге видове помоћи студентима.

Она је истакла да ће студенти у току године примити десет мјесечних стипенија, те да је, у односу на прошлу, ове године износ стипендије увећан са 120 КМ на 150 КМ.

Према њеним ријечима, осим за стипендирање, Градска управа Градишка за васпитање и образовање годишње издваја око четири милиона КМ, за рад Јавне предшколске установе „Лепа Радић“, материјалне трошкове градишких средњих школа, субвенционисање трошкова превоза средњошколаца и друге трошкове у овој области.

М.Малешевић

Share With: