Изложени радови са колоније „Бардача – Србац 2022“

У галерији Завичајног музеја Градишка вечерас отворена је изложба радова који су настали на Ликовно-еколошке колоније „Бардача – Србац 2022“. На овогодишњем 39 сазиву учествовало  је 18 умјетника из Русије, Белгије, Јордана, Турске, Шведске, Црне Горе, Србије и Републике Српске. Овогодишња колонија је одржана под слоганом “Сачувајмо планету – Оаза Србац”. Посјетиоци у Градишци су могли да уживају у умјетности осликаној различитим техникама.

Директор Центра за културу и спорт Србац, Радован Митраковић рекао је да сљедеће године колонија ће прославити четрдесети рођендан, те до је запримљено 35 апликација међународних од стране сликара. „На нама је тежак задатак да изаберемо неки десетак имена који ће учествовати“, додао је Митраковић.

Ликовно еколошка колонија Бардача Србац једна је од најстаријих колонија на нашем подручју. Годинама окупља еминентне сликаре из региона и Европе. До сада у фундусу имају 672 слике.

На ликовно-еколошкој колонији од првих сазива учествују градишки сликари и многи су се и афирмисали на овој колонији.

Директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујчић, рекао је да овдје имају слике Миле Средојевића, Милована Чикића, Младена Стајчић.

 Дио радова, њих 18, који су настали на овогодишњем 39 сазиву заинтересовани могу погледати у галерији Завичајног музеја наредних мјесеца дана. Средином децембра планирана је изложба признатог ликовног умјетника Зорана Радоњића из Приједора.

Н.Миљковић

Share With: