Изложбе ликовног стваралаштва младих

У Градишци је данас одржана изложба и уручене награде најбољим учесницима конкурса ликовног стваралаштва ученика основних и средњих школа и дјеце предшколских установа са подручја града.

Прву награду на конурсу, који је организовао  Завичајни музеј Градишка,  у категориjи дјеце предшколског узраста освојила је Јана Кресојевћ, мeђу ученицима од првог до петог разреда основних школа најбољи ликовни рад је насликао Александар Суботић, а од шестог до деветог разреда Андреа Малешевић, док је прву награду у категорији средњошколаца освојила Милица Новаковић.

Директор Завичајног музеја Бојан Вујчић рекао је да циљ манифестације да намлађим умјетницима пружи могућност да се представе јавности, те закључио да ликовна умјетност у Градишци има свијетлу будућност.

„Млади морају да нађи простор да изразе своју умјетничку и емотивну страну, а конкурси које објављују Завичајни музеј и друге установе културе у Градишци су најбољи начин за то“, нагласио је Вујчић.

Начелник градског одјељења за привреду и друштвене дјелатности Драгутин Ковачевић подсјетио је да је конкурс ликовног стваралаштва ученика први пут организован прошле године и да је увјерен да ће ова манифестација постати традиционална.

Он је додао да је на конкурс пристигло око 80 квалитетних ликовних радова, које су оцјењивали академски сликари из Градишке.

Изложба ликовног стваралаштва прва је манифестација које организована у оквиру програма обиљежавања Дана града – 24. априла.

М.Малешевић

Share With: