Изложба посвећена животу и дјелу Радмиле Смиљанић „Све је било музика“

У Великом изложбеном салону Банског двора у Бањалуци синоћ је свечано отворена изложба „Све је било музика“ поводом 50 година пјевачког и три деценије педагошког рада примадоне Радмиле Смиљанић.

Изложба jе организoвана у сарадњи са Музејом Народног позоришта у Београду.

У оквиру изложбе представљен је успјешан умјетнички живот Радмиле Смиљанић, примадоне и педагога. Ауторка поставке Драгица Гаћеша обухватила је значајне стваралачке моменте и драге успомене сопрана Радмиле Смиљанић, обиљежавајући 50 година њеног пјевачког и три деценије педагошког рада. Публика је имала прилику да види бројне фотографије, програме, плакете и награде велике умјетнице.

Овом догађају присуствовали су и представници ЈУ Основна музичка школа „Бранко Смиљанић“ Градишка.

Директор школе Иван Ристић, рекао је, у изјави за Радио Градишку да је веза породице Смиљанић и Градишке јака и нераскидива.

„Радмила Смиљанић је кћерка Бранка Смиљанића по којем музичка школа у Градишци носи име. Породица Смиљанић у Градишку је дошла око 1950. године и њен отац тада почиње са радом и поставља темеље музичке школе“, рекао је Ристић и додао да Радмила Смиљанић школовање наставља у Бањалуци, Сарајеву и Београду.

Он је истакао да је ријеч о  познатој, аутентичној, харизматичној личности која Градишку носи у срцу и о чијем би се животу, раду и дјелу могло дуго говорити.

„Радмилу Смиљанић смо упознали са радом и успјесима ученика наше школе, а она је изразила жељу да у наредном периоду посјети музичку школу и Градишку“, навео је Ристић.

С.С.Ц.

Share With: