Изложба „Воларе“ Босе Остић у Завичајном музеју

Изложба “Воларе” академске сликарке Босе Остић биће отворена у четвртак, 23. марта у 19 часова у галерији Завичајног музеја у Градишци.

Како умјетница наводи, “Воларе” представља сопствено истраживање и трагање за небеским даљинама, као и оним што се налази на небу, у небу и испред неба, а то су облаци.

„Назив обједињује моје интересовање за феномене облака/облика, лета, атмосфере, ризика/различитости, емоција… Истраживање ме води до нових феномена, као што су покрет и свјетлост, који се појављују на мојим сликама и који су постали саставни дио мог рада. Одлазећи даље од видљивог, свјетлост на сликама представљена је као инсталација на сликарском платну. Та свјетлост поприма ескапистичку улогу, потпуно личну, понекад страну и далеку, а опет моју. Ток мисли покреће ми тијело на дјеловање у којем истражујем све што ми се учини да је потребно истражити“, наводи ова умјетница.

Босиљка Остић дипломирала је сликарство 2020. године на Академији умјетности Универзитета Бањалуци, у класи Радослава Тадића, под чијим менторством је наставила мастер студије. До сада је реализовала неколико самосталних и колективних изложби. Добитница је бројних награда за свој рад. Самосталне изложбе које је реализовала су “Воларе” (Бањалука, 2020),  “Тамо” (Градишка, 2021), “Облаци/облици” (Добој, Требиње и Панчево, 2021/2022) и “Поља” (Врање, 2022).

Share With: