Изложба „Воларе” Босе Остић отворена у Градишци

Изложба “Воларе” академске сликарке Босиљке-Босе Остић, којом је ова ауторка јавности представила дјела настала у процесу истраживања за свој мастер рад на Академији умјетности, отворена је у галерији Завичајног музеја у Градишци.

Ауторка је изложбом представила властито истраживање и трагање за небеским даљинама облацима, свјетлостима и покретима.

„Са овом серијом слика сам заокружила експериментално истраживање. Већина слика је рађена техником уље на платну, већина слика нису класичне већ су инсталације на сликарском платну и користила сам неонско освјетљење“ каже аутор изложбе.

Босиљка-Боса Остић учествовала је на колективним изложбама и ликовним колонијама у земљи и иностранству.Каже да већ припрема нова умјетничка дјела које планира изложити и у Градишци. Она се овом граду прије двије године представила  изложбом под називом „Тамо“.

„Ово је нешто ново у нашем граду, нешто за посјетиоце необично, међутим ако се угасе свјетла ове слике дођу до пуног изражаја и стварно је ово нешто ново у Градишци“ рекао је директор Завичајног музеја Градишка Бојан Вујчић и истакао да се нада да ће и даље сарађивати са овом умјетницом.

Босиљка Остић дипломирала је сликарство 2020. године на Академији умјетности Универзитета Бањалуци, у класи Радослава Тадића, под чијим менторством је наставила мастер студије. До сада је реализовала неколико самосталних изложби. Добитница је бројних награда за свој рад.

Н.М.

Share With: