Излазност у граду око 20 одсто

Мјесна заједница Сењак је заједница са највећим бројем гласача у граду Градишка. Сењак броји  9 бирачких мјеста од којих су њих два у просторијама Средње стручне и техничке школе, један у просторијама вртића „Лепа Радић“ Сењак, а чак шест у основној школи „Данило Борковић“. Процес  гласања у школи „Данило Борковић“ тече без проблема иако су забиљежене гужве.

Предсједник  Бирачког одбора Сењак 5, Ђорђе Латинчић рекао је да је бирачко мјесто отворено на вријеме и да гласање тече без проблема, а да су први на гласање изашли старији грађани. Када су у питању измјене у изборном закону Латинчић је рекао да су грађани прихватили промјене које је нови закон донио.

На бирачком мјесту Центар 2 које се налази у Дому пензионера у Градишци регистрована су 632 бирача. Предсједник бирачког одбора Центар 2 Зденка Шормаз навела је да је до 11 часова гласало око 20 одсто бирача тачније 124. Она је нагласила да је бирачко мјесто отворено на вријеме и да се бирачки процес одвија редовно. Грађани стално долазе, а неколико бирача који нису уписани на том бирачком мјесту упућени су на своја мјеста гласања.

Share With: