Изградња и проширење вртића у Градишки: Нови објекат у Брестовчини за 350 малишана

Дјечији вртић у Брестовчини, приградском насељу Градишке, ускоро ће отворити врата за малишане.
Изградња овог функционалног објекта је у завршној фази. Унутрашњи радови су завршени, предстоји вањско уређење.
Овај дио посла, према информацијама из Јавне установе „Лепа Радић“, биће завршени до краја марта.
Сузана Иваштанин, директорица вртића „Лепа Радић“ рекла је да је планирано да у новом објекту, за почетак, буде смјештено око 180 дјеце у шест васпитних група. Иначе, капацитет вртића је 350 малишана.
– Отварањем овог вртића, услови смјештаја дјеце на подручју Града биће знатно бољи а могућност смјештаја дјеце већа. До сада смо имали дуге листе чекања за смејштај дјеце у вртиће – казала је Сузана Иваштанин.
Иначе, у Јавној предшколској установи “Лепа Радић” Градишка, у три објекта смјештено је 450 дјеце.
Изградња вртића у Брестовчини коштала је 2,5 милиона КМ. Овај новац заједнички су обезбиједили Влада Србије и Градска управа Градишка.
– Желимо да за дјецу створимо угодан амбијент, а да се родитељи могу посветити послу. Добили смо грант од Владе Србије у износу од пола милиона евра, а Градска управа је уложила 1,5 милиона КМ – казао је Зоран Аџић, градоначелник Градишке, подсјетивши да ће вртић бити отворен поводом Дана града, 24. априла.
Он је подсјетио на значајна улагања за вртиће и школе. Градишка 14 одсто свог буџета издваја за потребе предшколске установе и средњошколског образовања. У локалној управи наглашавају и план проширења вртића у Новој Тополи те формирање вртићке групе у Горњим Подградцима.
– Пројектно-техничка документација и грађевинска дозвола за доградњу вртића у Новој Тополи је завршена. Такође имамо потребу да у оквиру школе у Горњим Подградцима формирамо једно вртићко одјељење или играоницу. Све ће зависи од интересовања у тим срединама – нагласио је Аџић.
Предсједница Жељка Цвијановић истакла је током недавне  посјете да ће из буџета предсједника Републике Српске бити издвојен дио средства за доградњу вртића у Новој Тополи. Тиме ће у овом лијевчанском мјесту бити обезбијеђен додатни простор за смјештај 100 малишана.
Share With: