Извјештај против осам лица због дроге

Полицијска управа Градишка доставила је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против осам лица због сумње да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и омогућавање уживања дроге.

Извјештај је достављен против Срђана /22/ и Саше Рађевића /47/, Драгана Поповца /52/ и Стефана Трнинића /29/ из Градишке, те Влатка Блажевића /47/ из Травника, саопштено је из овог тужилаштва.

Извјештајем су обухваћени и лице из Градишке чији су иницијали Е.Д. /39/ које је у бјекству, Е.Ж. /27/ које се налази на издржавању казне затвора и Г.Д. /55/ које се налази у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Осумњичена лица су ухапшена у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани и тешки криминалитет, полицијских управа Бањалука, Градишка и МУП-а Средњобосанског кантона.

Од средине 2020. до 20. децембра ове године осумњичена лица су набављала, држала ради продаје, посредовала у продаји и продавала марихуану и кокаин корисницима на подручју Бањалуке и Градишке.

Пет осумњичених лица спроведено је у Окружно јавно тужилаштво Бањалука гдје ће их испитати поступајући тужилац.

Након испитивања, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена.

СРНА

Share With: