Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост дуж ријечних токова, а најизраженија је на подручју Доњег Подриња. Због високих дневних температура препоручујемо избјегавање вожњи на дуже релације током дана, а уколико се ипак путује савјетујемо чешће паузе. Повећан је број мотоциклиста и бициклиста на саобраћајницама, што налаже додатни опрез у вожњи за све учеснике у саобраћају.

На путевима на којима се изводе санациони радови,привремена сигнализација регулише саобраћај,чије је поштовање обавезно.Без обзира на временске и саобраћајне услове, на свим путним правцима  савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођењу стању и условима на путу.

На  граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена омогућен је уз негативан ПЦР тест на коронавирус који не смије бити старији од 48 сати. Странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз показ вјенчаног листа могу ући у БиХ без теста.Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља БХ држављанин (за малољетну дјецу уз показ родног листа). Значи, могућност уласка у БиХ на основу блиског сродства (супружник, дијете) без теста, остварују само брачни партнери или дјеца БХ држављана.

Share With: