ИЗБОРИ 2022: Јанковић: Демос ће водити препознатљиву и умјерену политику (ВИДЕО)

Демoкратски савез Демос почео је данас у Градишци кампању за предстојеће Опште изборе у БиХ,  лијепљењем првог предизборног плаката.

Носилац кандидатске листе Демоса за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици 2, Владимир Јанковић рекао је да ће ова странка наставити са својом препознатљивом и умјереном политиком, те позвао све политичке странке и кандидате на фер и коректну кампању.

Он је нагласио да ће Демос у кампањи грађанима предствити свој програм развоја Републике Српске са посебним акцентом на развој привреде у Градишци, мјесту на граници са ЕУ и великим развојним потенцијалом.

„Желимо да младе људе који сада завршавају школе и факултете усмјеримо ка привреди и предузетништву, да им омогућимо да покрену своја предузећа, да од свог рада могу добро да живе у овом граду“, изјавио је Јанковић.

Демос на Опште изборе, наводи Јанковић, излази са кандидатским листама за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ, на којој су препознатљиви људи у својим срединама, те да 2. октобра очекује велику подршку грађана.

„Демос је на прошлим локалним изборима на подручју Градишке, Прњавора, Лакташа и Српца имао укупно 3.200 гласова. Од тада нам се прикључило доста нових чланова, а за ове изборе потписали смо и коалициони споразум са Српском радикалном странком и Напредном странком који су имали око 1.500 гласова. Сматрамо да ћемо сада имати подршку више од 5.000 бирача, што ће бити довољно за један директан посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске“, нагласио је Јанковић.

Он је додао да Демоса у Изборној јединици 1 за ниво Парламентарне скупштине БиХ такође очекује директан посланички мандат.

М.Малешевић

Share With: