Идуће седмице почињу туристичке вожње ријеком Савом

Идуће седмице почињу туристичке вожње ријеком Савом. Потврдио је то Бојан Вујиновић, менаџер Градске управе града Градишка. Свакодневно ће бити организоване турстичке вожње ријеком Савом, радним даном након 17 часова, док ће викендом пловидба бити омогућена током цијелог дана. Биће могуће организовати и полудневне и друге специјалне понуде, попут момачких, д‌јевојачких вечери и сл. Карта кошта 4 КМ за вожњу у трајању од 45 мин, а 6 марака за пловидбу Савом од сат и по времена.

Приликом недавно посјете Требињу и Вишеграду, Вујиновић се интересовао за искуства која ови градови имају, када су у питању туристички потенцијали и садржаји на ријекама Требишњици и Дрини.

“По узору на Барке у Требињу, направићемо Савски чамац, симбол ријеке Саве, који ће бити у понуди рибарима и другим заинтересованим лицима”, открива Вујиновић, те додаје да би се могло размишљати и у правцу реализације пројекта Српска Варош, по узору на Андрићград у Вишеграду.

Пројекат туристичке пловидбе ријеком Савом заједнички организују Град Градишка и Туристичка организација, у сарадњи са привредним субјектима. 

Share With: