Зец: Школски спорт је веома значајан за развој дјеце (ВИДЕО)

Школски спорт је веома важан  за психофизички развој дјеце и њихове активности у слободно вријеме, рекао је координатор за школску лигу Градишка Марко Зец.

„Једино мјерило рада је резултат који доноси побједу у регистрованом спорту, док је школски спорт награда ученичких постигнућа. Улога наставника у школском спорту је вишеструка, треба да буде стручњак, васпитач и социјални радник који подстиче физичку активност дјеце“, појаснио је Зец  и додао да се у протеклих неколико година на подручју града организују лиге у кошарци, одбојци и фудбалу што је значајно за дружење, физички и развој социјалних вјештина дјеце.

Зец је истакао да су веома поносни на одбојкашице градишке Гимназије које су ове године заузеле друго мјесто на Републичком такмичењу у оквиру Малих олимпијских игара.

Капитен одбојкашке екипе градишке Гимназије која је уједно и капитен ЖОК-а Градишка Ања Нежић навела је да одбојку тренира десет година и да је од почетка имала амбицију да буде капитен.

„Има дјеце која су стидљива због чега је важно да дјеца кроз секције искажу своје таленте“, рекла је Нежићева и позвала младе да се опробају у одбојци или неком другом спорту.

Најбоља одбојкашица Малих олимпијских игара за 2022. годину Теодора Видовић рекла је да је признање које је добила признање за читаву екипу и њихов заједнички рад са професором.

„Тренирам одбојку више од десет година. Потпуно је други осјећај за школско такмичење у односу на такмичење са одбојкашким клубом“, навела је Видовићева и нагласила да је више пута са школом учествовала на такмичењима.

Ове двије матурантице градишке Гимназије планирају наставити школовање и тренирање одбојке.

С.С.Ц.

Share With: