„Здравофест 2022“ окупио бројне учеснике и посјетиоце

У Градишци је данас одржан 13. Фестивал туризма, привреде, гастрономије и културне баштине „Здравофест 2022“, који је организовала градска Tуристичка организација.

Након двогодишње паузе због пандемије вируса корона, „ЗдравоФест“ је у градском парку окупио највише учесника до сада, укупно 84, те неколико хиљада посјетилаца.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић рекла је да је „ЗдравоФест“ постао туристички бренд града.

„Ове године имали смо учеснике и из Србије, Хрватске, као и сусједних градова и општина. Надам се да ће наредне године ова маниФестација бити још масовнија и квалитетнија“, каже Илићева.

Директор градске Tуристичке организације у Градишци Валентина Перић истакла је да је овогодишњи „ЗдравоФест“ високо поставио љествицу и да ће Tуристичка организација настојати да ова маниФестација сваке године буде што квалитетнија.

Перићева је додала да Tуристичка организација и за љетну сезону припрема доста изненађења и занимљивих маниФестација и да ће Градишка сигурно бити добра дестинација за све туристе и посјетиоце.

У такмичењу за најбољи ловачки котлић учествовале су 22, у категорији риболовачког котлића осам, а награђене су по три најбоље у обје категорије.

Најбољи ловачки котлић скувала је екипа Ловачког друштва „Љубија“ из Приједора, а најбољи риболовачки котлић екипа под шиФром „Вјеверица“.

Саша Марчета из Ловачког удружења „Љубија“, који је први пут учествовао на градишком „ЗдравоФесту“, каже да је за добар ловачки котлић потребно прије свега квалитетно срнеће месо и доста домаћих мирођија.

Друго мјесто у такмичењу за најбољи ловачки котлић освојила је екипа Шумског газдинства Градишка, а треће „Култура бар“ из овог града. У категорији риболовачки котлић, друго мјесто освојила је екипа „Ловац“ из Вилуса, а треће „Мајур“ из Машића.

 

Посјетиоци су имали прилику да на бројним штандовима пробају и традиционална јела бројних удружења, а додијељене су и награде за најуређенији штанд.

Прву награду добило је Удружење „Жена и породица“ из Градишке, другу Удружење „Бреза“ из Брезик Ламинаца, а треће Удружење „Мајка“ из Рогоља.

У културно-умјетничком програму учествовала су бројна Фолклорна друштва и секције на подручја Градишке.

М.Малешевић

Share With: