„Здрави залогаји“ за малишане вртића Лепа Радић

Полазници предшколске установе „Лепа Радић“ Градишка данас су учествовали у радионици креативног кувања “Здрави залогаји” коју је организовао Пољопривредни кластер “Градишка – Лакташи – Србац”.

Водитељ радионице Бојана Петровић рекла је да је циљ радионице  да кроз игру и креативан приступ дјецу уче о воћу, поврћу, здравим јелима и општем значају здраве хране.

„Овом радионицом обухваћена су дјеца предшколског и школског узраста која усвајају навике и код којих желимо, на креативан начин и заједничким кувањем, да научимо здравој исхрани. Циљ нам је да промовишемо домаће произвођаче и домаћу храну, али и да подигнемо свијест како институција тако и појединаца да морамо водити рачуна о здрављу дјеце и здравијој исхрани“, рекла је Петровићева.

Васпитачица Александра Видовић нагласила је да вртић „Лепа Радић“ подржава здрав начин исхране истичући да су оброци у вртићу помно осмишљени.

Она је додала да су и рођенданске забаве у вртићу другачије организоване и да се умијесто слаткиша и штапића служе воћне салате.

Радионице “Здрави залогаји” подржало је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Г.Влаинић

Share With: