Звуци „Лире“ се далеко чују

Мјешовити градски хор “Лира” је прошле седмице наступио у Бањалуци, у Музеју Републике Српске, са дијелом свог програма. Учесници програма су били, поред МГХ „Лира“, хорови: Српско пјевачко друштво “Јединство” из Бањалуке, који је МГХ “Лира“ упутио позив за учешће на концерту, и Певачко друштво храма Светог Саве из Београда, са којима је градишки хор извео заједничке композиције:“Српкиња“, „Ово је Србија“ и „Многаја љета“.

Концерт је организован у сусрет великом јубилеју, 130. годишњици од оснивања и тридесетогодишњици од обнове рада СПД “Јединство”.

У дијелу програма који је припао МГХ „Лира“, хорски су изведене:  „Света Анастасија Српска“ и „Девојко мала“, док је вокална женска група хора извела „Полијелеј“ а мушка „Жали Заре да жалимо“.

Планови у наредном периоду за чланове МГХ “Лира” су припрема програма за обиљежавање Дана града и за такмичење “Мајске музичке свечаности” које се одржавају у Бијељини. Након тога слиједи припрема за Годишњи концерт хора који је планиран за септембар.

Иако је хор крајем године добио појачање када је у питању мушки дио чланова, диригент хора, Мирјам Марковић је упутила позив свим заинтересованима од 14 година и старијима да се јаве и придруже хору.

Н. Ристић

Share With: