Званично отворен завршни турнир Купа Републике Српске у рукомету

Свечаним дефилеом рукометних клубова „Борац м:тел“ из Бањалуке, „Леотар“ из Требиња, „Јединство 2015“ из  Брчког и „Слога“ из Добоја, те церемонијом отворења вечерас је у спортској дворани „Арена Градишка“ званично отворен завршни турнир 25. Купа Републике Српске у рукомету.

Турнир је испред Градске управе града Градишка отворио шеф Одсјека за друштвене дјелатности у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности Иван Раденовић који је рекао да Град значајно улаже у развој спорта истичући да је спортистима од недавно на располагању спортска дворана „Арена Градишка“ и фудбалски терен са вјештачком травом. „Завршни турнир Купа Републике Српске у рукомету је изузетна промоција рукомета али и спорта уопште у нашем граду и надам се да ћемо имати још већи број дјеце која ће се бавити овим спортом“, рекао је Раденовић.

Предсједник Рукометног савеза Српске Маринко Умичевић није крио одушевљење организацијом турнира, те је истакао да се Градишка може поносити „Ареном“.

„Захваљујем се градоначелнику Градишке, господину Аџићу, што је завршио Арену којој сви могу да завиде. Рукометни савез је одлучио да се овај Куп игра у Градишци управо због ове дворане али и ОРК “Козара“ која је остала да игра у Првој лиги Републике Српске“, рекао је Умичевић и додао да ће  у „Арени Градишка“ ускоро бити одиграна прва утакмица између репрезентација кадета  Републике Српске и Србије.

Технички организатор овог турнира је Омладински рукометни клуб „Козара“ Градишка чији је потпредсједник Никола Степановић изразио задовољство што су грађани Градишке имали прилику гледати врхунске рукометне утакмице и испратити један значајнији турнир. Он је додао да ОРК „Козара“ очекује опстанак у Првој лиги истичући да лига никад није била јача.

У полуфиналним мечевима, који су одиграни данас Леотар је побједио екипу Јединства резултатом 34:25 док је Слога била боља од Борца м:тел резултатом 28:27.

Финална утакмица завршног турнира Купа Републике Српске у рукомету биће одиграна сутра од 17 часова, а састаће се РК“Леотар“ из Требиња и МРК“Слога“ из Добоја.

Г.Влаинић

Share With: