Због техничке неисправности возила санкционисана 43 возача

Полицијска управа Градишка у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају реализовала је јуче, 22. децембра, регионалну акцију Појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контроли техничке исправности возила.

Током акције полицијски службеници Полицијске управе Градишка укупно су контролисали 378 учесника у саобраћају, од којих су санкционисана 43 учесника, 41 учесник је санкционисан због техничке неисправности возила, а 2 возила су одбила да се подвргну ванредном техничком прегледу. Током акције евидентирано је и 12 прекршаја по осталим основама.

Возач који у саобраћају на путу управља возилом који нема исправне прописане уређаје за управљање, уређаје за заустављање, пнеуматике и уређаје за спајање вучног и прикључног возила, искључиће се из саобраћаја и казнити новчаном казном у износу од 100,00 до 300,00 КМ, док ће новчаном казном у износу од 40,00 КМ бити санкционисан возач који у саобраћају на путу управља возилом које нема исправне прописане остале уређаје или опрему (свјетлосно-сигналне уређаје, уређаје за давање звучног сигнала и др.).

Полицијска управа Градишка апелује на све учеснике у саобраћају да поштују законске прописе, а посебно на возаче моторних возила да брзину кретања својих возила прилагоде особинама и стању пута, те да у саобраћају управљају са технички исправним возилима, како би властиту сигурност и сигурност других грађана подигли на што већи ниво.

С.С.Ц.

Share With: