Због непосједовања зимске опреме санкционисано 67 возача

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка контролисали су јуче 97 возила и санкционисали 79 возача током регионалне акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила.
Од укупног броја санкционисаних возача, 67 возача је санкционисано због непосједовања зимске опреме, а 12 возача је санкционисано по осталим основама.
Полицијска управа Градишка, подсјећа све возаче моторних возила, да је ступањем на снагу новог ,,Правилника о саобраћају у зимским условима“ прописано, да учесници у саобраћају, у периоду од 01. новембра текуће године до 01. априла наредне године, без обзира на временске услове, на својим моторним возилима морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити у зимским условима.
У наредном периоду биће настављена контрола учесника у саобраћају са акцентом на контролу посједовања зимске опреме за моторна возила, наводи се у саопштењу Полицијске управе Градишка и апелују на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, и да у саобраћају учествују са технички исправним возилима, како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.

Г.В.

Share With: