Због дојаве о бомбама у градишким основним школама данас нема наставе

Свих седам основих и три средње школе на подручју Градишке, као и већина школа у Републици Српској, добиле су дојаве о постављеним бомбама.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Градској управи Градишка Драгутин Ковачевић изјавио је новинарима да су сви ученици напустили школске објекте и да полиција врши преглед.

Ковачевић је навео да је одлучено да се настава данас не изводи у првој смјени.

„Ситуација није пријатна, али нема мјеста паници. Школе, Градска управа и Полицијска управа су у сталној комуникацији“, нагласио је Ковачевић.

Из Полицијске управе Градишка је саопштено да поступају по дојавама о бомбама у школама на подручју Градишке и Српца, те да полицијски службеници врше противдиверзионе прегледе.

„Полиција обезбјеђује подручја школа у којима још није завршен противдиверзиони преглед и те школе неће бити отворене док год се не утврди да нема безбједносних пријетњи“, наводи се у саопштењу Полицијске управе.

Према информацијама из школа, у свих седам градишких основних школа данас неће бити наставе, док средње школе још нису донијеле одлуку да ли ће се настава одвијати у другој смјени.

М.Малешевић

Share With: