Због врућина правити чешће паузе током вожње

Временске прилике погодују несметаном одвијању саобраћаја на путевима у Републици Српској. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на ситније одроне земље и камења на коловоз. Привремено постављена саобраћајна сигнализација регулише одвијање саобраћаја на дионицама на којима се изводе радови. Због високих дневних температура,савјетујемо да путовања планирате у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима,правите чешће паузе током путовања и вожњу прилагодите условима на путу.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту Е661 дионица Градишка – Бања Лука, у периоду  до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелима Винац (Јајце-Доњи Вакуф) и Јасен (Прозор-Јабланица). У функцији су алтернативни правци.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због пада система у Хрватској на ГП Требимља-Чепикуће могу проћи само држављани земаља чланица ЕУ. На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Share With: