Због вожње под утицајем алкохола санкционисано 26 возача

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка 26 возача санкционисано је због присуства алкохола у организму, у акацији појачане контроле саобраћаја која је спроведена током  викенда.

Код два млада возача утврђена је концентрација алкохола у организму до 0,3 промила, код 12 возача од 0,31 до 0,8, код 9 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,5 промила, а три возача су лишена слободе јер је код њих утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,5 примила.

Током акције, полицијски службеници Полицијске станице Србац су у петак, 13. јануара у мјесту Кобаш од лица Р.Б. из Српца, који је вишеструки  повратник у чињењу прекршаја, привремено одузели путнички аутомобил марке ,,VW Passat“.

Извршеном контролом, утврђено је да је лице управљало возилом под утицајем алкохола у организму прије стицања права на управљање, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од 5 300 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели путнички аутомобил, а против лица Р.Б. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају, те апелује на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

М.Малешевић

Share With: