Збирка пјесама“Вила са Кошара“ промовисана у Градишци

У Народној библиотеци Градишка вечерас је промовисана збирка пјесама „Вила са Кошара“ аутора Невена Милаковића, пјесника родољубља, светосавља и косовског завјета.

 „То је књига о српској слави, историји, мучеништву нашег народа, од Косовског боја до Битке на Кошарама, а сви који прочитају књигу сами ће донијети закључак и схватити поруку“, навео је аутор који је из књиге посебно издвојио Сонетни вјенац у Јасеновцу.

Дејан Спасојевић, главни уредник издавачке куће“Ас оглас“ из Зворника рекао је да му  је част сарађивати са, како је рекао,  једним од нашх најбољих ставралаца духовне и родољубиве поезије тренутно.“Вила са Кошара је надрасла многе оквире и очекивања и мислим да је то пјесма која живи у народу, односно поезија која је саживљена са народом. Сама збирка садржи много родољубивих и духовних тема које су значајне за културу сјећања и његовање наших историјских личности и догађаја“, навео је Спасојевић.

Директор Народне библиотеке Сњежана  Миљковић навела је да је промоција одржана у овиру бројних активности које Билиотека организује током феруара.

„Постоје пјесници  који су расплакали човека, постоје пјсници који су расплакали дворану, а Невен Милаковић је расплакао читав један народ“, порука је са корица збирке“Вила са Кошара“.

С.Видовић

Share With: