За 1. мај сунчано, поподне наоблачење

У недјељу, 1. маја, у првом дијелу дана биће сунчано и пријатно топло, док се послије подне очекује наоблачење и киша, прво на југу и у централном појасу, а потом и сјеверним предјелима, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.

Већ око поднева очекује се постепено наоблачење на југу и у централном појасу које доноси повремену кишу и локалне пљускове са грмљавином, које послије подне захвата и сјеверне крајеве. Суво и сунчано вријеме биће само на крајњем југу.

Минимална температура ваздуха биће од два до девет, на југу до 12, а максимална температура ваздуха од 19 до 24, у вишим предјелима од 14 степени Целзијуса.

У Републици Српској у наредна четири дана очекује се промјенљиво вријеме, облачно и свјежије са повременом кишом.

Сутра ће на југу и западу бити претежно сунчано уз мало облака, а на истоку уз више облака и повремене сунчане периоде.

Послије подне са истока облачност дониси повремену пролазну кишу и локалне пљускове са грмљавином у већини предјела, док ће на сјеверозападу и крајњем југу бити претежно суво.

Минимална температура ваздуха биће од шест до 12, у вишим предјелима од један степем, а максимална температура ваздуха од 17 до 24, у вишим предјелима од 12 степени Целзијуса.

У понедјељак, 2. маја, биће облачно и свјежије са кишом.

На истоку ће у првом дијелу дана биће претежно суво, док ће киша прво захватити јужне и западне крајеве, док ће послијеподне падавине јачати и захватити већину предјела.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 12 степени, у вишим предјелима од четири степена, док ће максимална температура ваздуха бити од 16 до 21, на југу до 23 степена, а у вишим предјелима од 10 степени Целзијуса.

У уторак, 3. маја ће на сјеверу бити облачно и свјежије, на сјеверозападу понегдје са кишом, а на југу сунчано и топло.

Током дана биће мјестимично са кишом у већини предјела, увече престаје да пада киша али остаје претежно облачно вријеме.

Минимална температура ваздуха ће бити од седам до 12, у вишим предјелима од четири, док ће максимална температура ваздуха бити од 16 до 21, а у вишим предјелима од 10 степени Целзијуса.

Share With: